Friday, February 3, 2017

Khasiat Jering merawat kanser

*Buat semua muslimin dn muslimat harap mendapat info yg baik ini....*

Tak lama lagi mungkin jering naik harga, skrg RM30/kg
Ubat Kanser yang Beribu Kali Lebih Kuat dari Kemoterapi..

*ANDA SUKA MAKAN JERING?*

(saya share supaya lebih ramai sahabat yg hidup sihat walafiat)

• Ternyata JERING merupakan buah ajaib untuk membunuh sel KANSER & beribu kali lebih kuat dari Kemoterapi.

• Spt diketahui, pohon jering dikenali sbg varietas jering.
• Kita boleh menfaatkan buah Jering dgn cara memakannya langsung sebagai ulam, dibuat jus, minuman sorbets, kueh, emping jering dll.
• Hal ini menghasilkan banyak kebaikan, tetapi yang paling menarik adalah kesan yang dihasilkan pada kanser dan tumor.
• Buah ini adalah ubat yang terbukti melawan SEMUA JENIS KANSER.
• Jering dianggap juga sebagai spektrum anti dadah terhadap infeksi bakteria dan kuman, terbukti dari baunya yg adikuat. Efektif terhadap parasit dalaman dan cacing, dpt mengatur tekanan darah yang terlalu tinggi & berguna sebagai anti stress, memerangi stres dan perasaan gugup.
• Sumber informasi menarik ini berasal dari salah satu produkdsi ubat terbesar dî dunia yg mengatakan bahawa setelah lebih dari 20 ujian laboratorium yang dilakukan sejak tahun 1970, terungkap bahwa :

Jering boleh MENGHANCURKAN SEL² GANAS dî 12 jenis kanser, termasuk usus, payudara, prostat, paru² dan pankreas.
• Kekuatan buah ini menunjukkan 10,000 kali lebih baik dari produk adriamycin, obat kemoterapi, biasanya digunakan dî dunia, memperlambat pertumbuhan sel kanser.
• Dan bahkan yg lebih memeranjatkan jenis terapi dengan ekstrak Jering hanya menghancurkan sel² kanser ganas & tidak mempengaruhi sel² sihat.

*Institute of Health Sciences, 819 Sweden Riset Biosains. L.L.C. Cause Street.*

*Sebarkan berita baik ini,* *demi kesihatan kita semua.*
*Bersyukurlah bagi yg dapat memakannya...*

Wednesday, December 28, 2016

Menguruskan Kereta Kemalangan Tanpa Kerugian

Lt Kol Husin MC:
🌾 MENGURUSKAN KERETA KEMALANGAN TANPA MENGALAMI KERUGIAN*

*B A W A*
*K E R E T A  A N D A*
*K E  B A L A I  P O L I S  D U L U*

*Ramai lagi yang belum tahu cara yang betul untuk uruskan urusan insurans dan kemalangan kereta. Akhirnya pihak insurans dan penarik kereta yang mendapat untung atas angin.*

*Pertama sekali jika kemalangan, anda akan memanggil longkai (penarik kereta). Bila longkai sampai, dia akan suruh tandatangan satu dokumen.*

*Jangan tandatangan..! Sebab kalau anda tandatangan, longkai akan dapat komisen 10% dari insurans anda.*

*Jangan sesekali tandatangan dokumen itu dan longkai akan gertak dan momokkan dengan cerita sedih itu dan ini..!*

*Jadi apa tindakan anda..? Cakap je kat dia,*

*"Saya nak towing saje.."*

*Biasanya kena caj dalam RM200-300. Towing kereta anda ke balai dulu untuk buat report dan urusan sepatutnya di sana.*

*Lepas buat report, mintak longkai hantarkan kereta ke bengkel panel yang buat repair.*

*Kalau tak tau panel bengkel, call pihak insurans dan minta alamat panel yang buat repair eksiden.*

*Lepas tu, tibalah babak paling best. Tiba giliran anda pulak untuk claim 10% dari tokey bengkel.*

*Caranya..? Esok adjuster insurance akan datang ke bengkel dan kira jumlah kerosakan.*

*Contohlah, kereta mahal, Audi ke, BMW ke Mercedes ke, total repair dalam RM100,000. Jadi anda boleh claim RM10K dekat tokey bengkel sebab anda dah bagi job kat tokey bengkel itu.*

*Sebab itulah longkai biasanya bergaduh berebut-rebut kereta dan duit dari bengkel kereta.*

*Dan lagi best, anda boleh claim 'lost of use' pada pihak insurans. Contoh kos lost of use insurans anda (ikut jenis insurans) RM30 satu hari.*

*Lepas tu bengkel bagi anggaran siap dalam 1 bulan. Jadi anda boleh dapat RM30 setiap hari selama sebulan.*

*RM30 x 30 hari (sebulan) = RM900*

*Anda layak dapat RM900 dari pihak insurans atas dasar nama claim lost of use.*

*Tapi kalau bengkel tak dapat siapkan kereta dalam masa sebulan seperti yang dijanjikan, anda tak boleh claim lagi dengan pihak insurans. Dan tempoh claim lost of use ini maximum 3 bulan saje.*

*Cuma kat sini perlu hati-hati dengan dua perkara.*

*PERTAMA! Pastikan bengkel itu tukar part atau barang kat kereta yang rosak itu.*

*Sebab sesetengah bengkel kuat kencing. Dia orang tak tukar. Tapi repair je part yang rosak.*

*Lepas repair, mintak pihak insurans emailkan senarai dan data part yang bengkel tu tukar.*

*Kalau kurang 1 barang, korang claim duit balik kat tokey kedai tu. Kalau diaorang tak nak bagi, gertak je nak report polis atau tribunal pengguna.*

*KEDUA! Hati-hati dengan longkai bila diaorang cakap,*

*"Hantar kat bengkel saya je lah..!"*

*Itu kencing je. Sebab longkai takde bengkel. Dia pancing je tu. Share artikel ini kalau berguna pada kawan lain..!*

*M E N G E L A K K A N*
*K E Z A L I M A N  S E M A S A*
*D A L A M  K E M A L A N G A N*

*:: ✋😃 bacalah doa naik kenderaan* 🌾

Wednesday, November 16, 2016

Soalan Temuduga PTD

SOALAN TEMUDUGA PTD

Berita baik. Pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah membuat panggilan calon-calon untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD). Buat semakan di laman rasmi SPA ya. Saya rasa ada nama anda di sana. Tahniah kepada abang kakak yang mendapat panggilan. Semoga anda berjaya dalam menghadapi soalan temuduga PTD

Jika tak tahu apa link semakan, sila klik kat sini!

Untuk rujukan, seperti tahun-tahun sebelum ini, satu-satunya rujukan yang digunakan oleh calon sejak tahun 2008 boleh didapati di laman ini;

KLIK SINI! KLIK SINI!

KLIK SINI! KLIK SINI!

Semak dulu panggilan anda ya! Sebelum, cari soalan temuduga PTD


Januari yang lepas, satu kesilapan yang dilakukan calon yang buat mereka gagal. Mereka habiskan banyak masa untuk 1 soalan. Kesannya, masa tak cukup untuk habiskan soalan. Masuk sahaja soalan 30, masa dah hampir habis. Apa jadi dengan  baki soalan? Mereka HENTAM.

TIP:
Jika anda tak tahu jawapan soalan, tinggalkan dulu. Anda boleh patah balik nanti. Bukan wajib jawab soalan untuk ke soalan seterusnya. Boleh skip dulu dan patah balik nanti. Itu langkah lebih baik berbanding anda habiskan masa banyak pada 1 soalan. 1 minit dah cukup untuk 1 soalan. Jangan buat kesilapan ini ya. Nampak simple tapi ini bakal membunuh anda. Untuk persediaan pantas dan teratur, rujukan ini bakal membantu anda. Terus ke;

KLIK SINI! KLIK SINI!
KLIK SINI! KLIK SINI!


Soalan Temuduga PTD


Ambil serius. Ini masa depan anda kan? :)

Jika anda dipanggil ke sesi exam PTD 23 November 2016 ini, berikan senyuman untuk diri anda!

Bukan sesuatu yang mudah kerana puluhan ribu yang memohon melalui borang SPA8i ditolak dan diketepikan. Tetapi untuk anda, atas merit anda dipanggil. Jika anda perasan tahun 2014, tiada panggilan PTD M41 ini. Ramai yang mengeluh.

Jadi sekarang dah ada peluang, manfaatkan sebaik mungkin. Buat persediaan  semaksimum mungkin. Jika anda perlukan rujukan, saya tak mahu cadangkan rujukan lain selain rujukan yang telah terbukti membantu lebih 12,000 calon PTD sebelum ini.

Anda boleh dapatkannya di bawah;

Soalan temuduga PTD

KLIK SINI! KLIK SINI!
KLIK SINI! KLIK SINI!


Gunakan sepenuhnya. Biarkan senyuman di wajah ibu ayah apabila anda berjaya nanti :)